DUIKEN IN ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    Introductieduik - Er gaat een wereld voor je open duiken zeeland introductieduik Grevelingen
 

Er zijn veel mensen die zich afvragen hoe de flora en fauna er onder water uitzien, te meer omdat in alle media te zien is, dat steeds meer mensen de duiksport gaan beoefenen. Om die kennis op te doen, kun je natuurlijk een duikcursus nemen, maar je kunt ook eerst een duik proberen. Dit heet een Discover Scuba Dive (DSD) of in het Nederlands een introductieduik, zeg maar een probeerduik. Duiken is niet moeilijk en niet gevaarlijk.
Er zijn - zoals bij vele dingen in het leven - een aantal regels en als jij je daar aan houdt, ga je altijd veilig het water in en kom je er veilig weer uit. Een fantastische plaats om te duiken is het Mekka van de Nederlandse duiksport, het Grevelingenmeer. Duiken in Zeeland is gevestigd in Scharendijke, dat pal aan dit zoutwatermeer ligt.

Wat ga jij doen?
Introductieduiken is een programma, dat ongeveer drie uur in beslag neemt. Bij binnenkomst in onze duikschool beginnen we - behalve met koffie of thee - met wat administratieve gegevens. Hierna wordt een professionele DVD vertoond, waarin je de belangrijkste zaken omtrent het duiken en introductieduiken wordt uitgelegd. Ook wordt er in gegaan op een paar eenvoudige oefeningen onder water, zoals die ook in een duikcursus worden aangeleerd. Het is aan jou of je die wel of niet wilt doen. Na deze audiovisuele presentatie legt de instructeur je nogmaals uit, wat je hebt gezien en beantwoordt eventuele vragen. Hierna maak je een simpele quiz van tien vragen. We doen dit om snel te weten, of je begrepen hebt wat je hebt gezien en wat je is verteld. Wat je niet begrijpt, wordt in alle rust nogmaals met je doorgenomen, tot je volledig op de hoogte bent.
Dan krijg je in het theorielokaal uitleg over het gebruik, de werking en de veiligheid van de duikapparatuur.

Duikuitrusting passen
Dan gaan we een complete uitrusting voor je passen en vertrekken we naar de oever van het Grevelingenmeer. Voor de introductieduik hebben we een speciale duikstek. De instap is eenvoudig en de waterdiepte loopt langzaam af, zodat duiken hier makkelijk is.

Het water in
Na uitleg over de duikuitrusting, ga je met een instructeur het water in. Duiken in Zeeland hanteert hier een vast principe: elke instructeur neemt nooit meer dan één deelnemer bij introductieduiken tegelijk mee het water in.
Dit heeft een aantal voordelen zoals:
• De instructeur kan zich volledig op jou concentreren;
• Hierdoor kun jij meer en zorgeloos genieten van je duik;
De onderwaterwereld - met name de bodem - wordt niet of nauwelijks aangeraakt;
• Meer veiligheid, meer te zien en meer plezier

Op een zandbodem worden - als jij dat wilt - nog wat oefeningen gedaan, die je ook in de DVD hebt gezien en in de aanvang van elke duikcursus worden gedaan. Na de duik bouw je samen met de instructeur je duikuitrusting weer af en gaan we voor een nabespreking en iets te drinken naar de duikschool. Veel mensen willen na deze leuke ervaring informatie over een duikcursus. Vraag hier gerust naar bij de instructeur.

Nog even de introductieduik op een rij:
• aankomst en administratieve zaken afhandelen
• video bekijken
• uitleg over video
• vragen beantwoorden
• uitleg over de vragen
• duikuitrusting passen
• vertrek naar de waterkant
• uitleg over duikuitrusting en samenbouwen
• uitleg over introductieduik
• introductieduik met enkele eenvoudige oefeningen - ca. 30 minuten
• Kijk voor de prijs even in onze prijslijst

Cadeaubon
Voor onze activiteiten zoals de introductieduik kun je ook een cadeaubon bestellen om iemand te schenken. Op deze cadeaubon kunnen jullie een speciale tekst laten printen, bijvoorbeeld:
Voor Jan.
Ter gelegenheid van je 50e verjaardag.
Veel plezier onderwater.
of een andere tekst die je leuk vinden. De cadeaubon zit in een speciale enveloppe voorzien van een gratis DVD over duiken en duikcursussen. Deze speciale cadeaubon kost 10 euro extra op de prijs van de introductieduik en is incl. het printen van de speciale tekst, de enveloppe, de DVD en het verzenden,

LET OP !! BELANGRIJK!!
Uit oogpunt van veiligheid en jouw eigen gezondheid dient elke deelnemer een Gezondheidsverklaring in te vullen, waarin gevraagd wordt of je aan één of meerdere ziekten lijdt of hebt geleden, danwel geopereerd bent etc.
Om teleurstelingen te voorkomen en je niet kunt deel nemen als je bij ons bent kun je twee dingen doen.
1. Een verklaring van een arts ( bijv. jouw huisarts) meenemen, waarin de arts verklaart, dat er geen medische bezwaren bestaan aan het beoefenen van de duiksport. Dit is gezondheidstechnisch de meest waterdichte maatregel.
of
2. Je bekijkt de Gezondheidsverklaring en je bent overtuigt dat je op alle vagen NEE kunt antwoorden. Voor Gezondheidsverklaring klik je hier.

De Gezondheidsverklaring is een pdf.Om deze te openen, heb je Acrobat reader nodig. Dat programma download je hier)

Groepen
Duiken in Zeeland wordt steeds vaker benaderd door groepen van bedrijven, instellingen en verenigingen, die een introductieduik willen maken. Dit is zeker mogelijk. Wij beschikken over voldoende instructeurs. Bovendien heeft Duikschool Zeeland een grote groepsruimte voor ontvangst. Het is mogelijk, dat wij voor de groep een lunch verzorgen. Ook heeft deze ruimte een grote binnenbarbecue, die de mogelijkheid biedt tot een prima barbecue met alles wat daar bij hoort. We kunnen dat eveneens voor jou verzorgen.

webdesign: Teun.pro